Nieuwsberichten

Bijzonder snijwerk door SST Staalsnijtechniek geleverd.

Mei 2016


Van één van onze klanten kregen wij een uitdagende opdracht t.b.v. het bouwen van bijzonder gereedschap op een schip. De basis bestond o.a. uit platen van 5 x 5 meter in een dikte van 120 mm. uit één stuk en platen van 9 x 5 meter in een dikte van 80 mm. ook ongedeeld. Stuksgewichten tot zo’n kleine 30 ton!
Verder bestond de opdracht uit het snijden van zeer lange en smalle delen uit plaatdikte 80 mm. met aan één zijde een verjonging én een k-naad.
In een aantal gevallen ook nog in een radius gesneden en afgeschuind! De uitdaging daarvan was om dit recht en vlak aan te leveren.
Achteraf kunnen we zeggen dat het allemaal gelukt is. De klant was zeer content met hoe SST de delen aangeleverd heeft. Alles binnen de gestelde toleranties. En daar waren we best een beetje trots op.

SST Staalsnijtechniek neemt nieuwe afschuinmachine in gebruik.

Plaatsing nieuwsbericht 23 november 2015

Het aanbrengen van laskanten is een arbeidsintensieve bezigheid. SST heeft hiervoor een machine aangeschaft die de v- en k-naden aanbrengt door middel van schuren. Daarmee wordt een zeer strak oppervlak van de schuine kant gegarandeerd die een machinaal aangebracht oppervlak benadert.

Rechte produkten met een lengte van van circa 50 tot max. 3000 mm. lenen zich uitstekend voor deze machine. De laskant ziet er vele malen strakker uit dan een gebrande kant. Dat wordt bijzonder gewaardeerd door de klanten van SST, zeker bij produkten die automatisch worden gelast door bijvoorbeeld een lasrobot.

Het aanbrengen van laskanten en verjongingen (ook in radius) is al vele jaren een stokpaardje van SST Staalsnijtechniek. Enerzijds omdat SST hier speciaal opgeleide vakmensen voor in dienst heeft en anderzijds omdat hier een zeer flexibele afdeling voor bestaat. Deze afdeling kan ook voor grote projecten met veel afschuinwerk een zeer korte doorlooptijd garanderen. Niet alle produkten lenen zich er immers voor om direkt op de snijmachine te voorzien van laskantvoorbewerkingen.

SST zet met de ingebruikname van deze machine weer een stap voorwaarts als het gaat om snel, kwalitatief hoogstaand en flexibel te acteren in een hectische markt.

SST Staalsnijtechniek bestaat 25 jaar

Plaatsing nieuwsbericht: 19 oktober 2015

Op 19 oktober 2015 was het zover: SST Staalsnijtechniek vierde haar 25-jarig bestaan.

In 1990 trok onze directeur-eigenaar Ferdy van Poele de stoute schoenen aan en begon met zijn toenmalige compagnon voor zichzelf. Na een verhuizing en diverse uitbreidingen later is het staalsnijbedrijf uitgegroeid tot een vaste waarde in staalland: staalbedrijven die internationaal actief zijn in o.a. offshore, scheepsbouw, trailerbouw, machinebouw, bruggen- en sluizenbouw en kranenbouw behoren tot hun vaste klantenkring.

Inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 4 vestigingen waaronder een handel in staalplaten, 2 snijbedrijven voor laser-, plasma-, autogeen snijden en laskantvoorbewerkingen en een bewerkingscenter voor narichten, stralen, kanten, boren, frezen, samenstellen en zelfs conserveren. Telkens investeert SST weer in nieuwe moderne machines om sneller, beter of nauwkeuriger het materiaal te bewerken.

Het 25-jarig jubileum is na het gebak van 19 oktober reden genoeg om volgende maand een klein feestje te vieren.